Bittrex International, međunarodna jedinica američke kripto berze Bittrex sa sedištem na Malti, prestaće sa radom u Bosni i Hercegovini i 30 drugih zemalja.

Nema jasnog razloga za ovu akciju

U e-poruci venecuelanskim kupcima, Bittrex International objavio je da će berza zaustaviti  pristup nalogu i trgovanje korisnicima 29. oktobra, tražeći od njih da povuku svoja sredstva sa berze pre tog datuma, prenosi 19. oktobra Cointelegraph na španskom.

Prema izveštaju, međunarodna trgovačka platforma Bittrex sa sedištem na Malti obavestila je celokupnu korisničku bazu u Venecueli da će zaustaviti svoje usluge za korisnike u zemlji, ne navodeći jasan razlog akcije.

31 zemlji su potpuno zabranjene usluge

Međutim, Venecuela nije jedina zemlja koja će ovog puta morati da prestane da koristi Bittrex-ove usluge, prema podacima koje je dobio Cointelegraph na španskom. Firma je potvrdila timu Cointelegrapha na španskom da zapravo zaustavlja uslugu za ukupno 31 zemlju, uključujući Avganistan, Egipat, Bosnu i Hercegovinu, Kambodžu, Centralnoafričku Republiku, Demokratsku Republiku Kongo, Obalu Slonovače, Tunis, Etiopiju, Ugandu i Jemen.

Venecuela i kriptovalute

Kao što je ranije objavljeno, Venecuela se više oslanjala na decentralizovane kripto valute, poput bitkoina (BTC), kako bi izbegla sankcije SAD-a. Nacionalna kriptovaluta venecuelanske kompanije Petro (PTR) takođe je dizajnirana tako da omogući zemlji da dobije pristup novim oblicima međunarodnog finansiranja kao i suzbijanjem sankcija.

Početkom septembra, obim trgovine bitkoinom u Venecueli dostigao je još jedan rekord, pošto je obim prometa n LocalBitcoins porastao za 48%. 1. oktobra, dve venecuelanske kompanije sklopile su partnerstvo kako bi izdale kriptovalutnu debitnu karticu i sistem prodajnih mesta koji podržavaju bitkoin (BTC), iter (ETH), deš (DASH) i Petro.

Popularna američka kripto berza Poloniex je objavila da se izdvaja iz matične kompanije Circle kako bi uspostavila novu berzu koja neće podržati trgovinu za kupce sa sedištem u SAD-u.