Bittrex International pokreće digitalnu trgovačku platformu koja će imati "efikasniji" proces odobravanja tokena i fokusira se na međunarodne korisnike, objavljeno je u blogu kompanije u ponedeljak, 29. oktobra.

Prema objavi, novi tokeni će biti odobreni i uvršćeni na platformi "u roku od nekoliko nedelja umesto da to traje mesecima".

Nova platforma će funkcionisati u okviru regulatornog okvira ustanovljenog od strane EU i malteške Vlade, a  koristeći malteški Zakon o virtuelnim finansijskim sredstvima (VFA). Za 12 meseci kompanija planira da podnese zahtev Malteškoj finansijskoj službi da postane regulisana virtualna menjačnica finansijskih sredstava.

Prethodno brendirana Bittrex Malta, menjačnica je navela da će trgovanje biti dostupno za kupce iz svih zemalja, osim za SAD, navodeći:„ Trenutni i novi klijenti u SAD-u će nastaviti da koriste Bittrex.com i neće imati pristup međunarodnim tržištima."

Bittrex je američka menjačnica kriptovaluta osnovana 2013. godine. U vreme štampanja, menjačnica je na 43. mestu po dnevnom obimu trgovanja, prema CoinMarketCap-u.

U septembru, Bittrex je uložio u blokčein kompanije na Malti, Palladium, sa 10 odsto udela.

U avgustu je Bittrex postao jedan od članova "Radne grupe udruženja virtuelnih roba sa dodatom vrednosti" - samoregulativnog udruženja za digitalne imovine, kao što su kriptovalute. Organizacija planira da bude "preduslov formiranja" samoregulatorne aktivnosti za digitalne valute.


 

Pripremila: Majda Petrović