Navodno je prijavljeno da u Bittrex-u "cure" inofrmacije korisnika vezanih za skeniranje pasoša i fotografija kao i KYC imejlova od podrške korisnicima koja sadrži sigurnosne greške.

Kako se izveštava u vestima na ruskom jeziku na kanalu Telegram, korisnici koji prolaze kroz ručnu verziju KYC verifikacije, ali su odbijeni, primaju e-poštu od korisničke podrške.

Pored privatnih dokumenata koje je korisnik dostavio, u mejlu u kojem je obavešten da je odbijen korisnik dobija privatna dokumenta i drugih korisnika koji su odbijeni, navodi Kriptach.

Ovo znači da se detalji o pasošu i fotografije slobodno dele na internetu.

Bittrex

"Ovog trenutka mogu da vidim pasoš od (nekoga ko se zove) Nurbeka i nekoliko drugih, kao i njihove selfije", navodi kanal u svom izveštaju.

"To je tako strašno."

Ako je skeniranje koje obezbedio Kriptach autentično, u praksi bi Bittrex mogao da ima ogromne posledice, a pre svega da prokomentariše ove navode ili potkrepi bilo kojim dokazom.

U onome što se čini kao odvojeni problem, menjačnica je od 30. novembra bila "nema" na društvenim medijima, što je dovelo do besa trgovaca na tim istim društvenim medijima.

Cointelegraph će i dalje pratiti ovu priču kako se ona dalje bude razvijala.

 

 

 

Pripremio: Bojan Zečević