Berza kriptovalute Bittrex je dobila 300 miliona dolara digitalnog osiguranja imovine od krađe ili ilegalne saradnje za kriptovalutu koju drži u oflajn novčanicima.

Bittrex je objavio u blogu 29. januara da je berza dobila specijalno osiguranje za korporacije od osiguravajuće kuće Lojds iz Londona nakon što je sarađivala sa glavnim posrednikom osiguranja i savetnikom Maršom. Ko-lider Maršovog tima za prenos rizika od digitalne imovine, Sara Dovni, rekla je: „Mi smo blisko sarađivali sa Bittrex-om kako bismo kreirali prilagođeno rešenje osiguranja koje će odgovarati njihovim specifičnim potrebama.“

Ovo nije prva kripto pogodba za Lojds, pošto je krajem avgusta 2018. firma počela da osigurava kripto kastodiana Kingdom Trust. U aprilu 2019. kompanija je takođe započela osiguranje vrućih novčanika kripto berze Coinbase.

Osiguranje u sektoru kriptovaluta

Bittrex je navodno dobio osiguranje nakon što je demonstrirao svoje interne protokole sigurnosti i poštivanja pravila. Izvršni direktor berze Bil Šihara objasnio je da je osiguranje još jedan sloj povrh stvarne sigurnosti berze koji pruža dodatnu garanciju za korisnike.

Osiguranje kripto preduzeća je izuzetno teško zbog visokog rizika upravljanja kripto imovinom. Ranije ovog meseca, izvršni direktor berze Gemini rekao je Cointelegraph-u da je firma pokrenula sopstveno osiguravajuće društvo za pokriće do 200 miliona dolara imovine za kastodi rešenje.

Članak o analizi koji je nedavno objavio Cointelegraph objašnjava da je osiguranje u prostoru kriptovalute preduslov za privlačenje više institucionalnih investitora. U slučaju Gemini, veruje se da će novo osiguranje pomoći razmeni da ispuni regulatorne zahteve institucionalnih klijenata.