Kripto berza Bittrex je smanjila naknade za trgovanje za klijente iz SAD-a i najavila svoju ekspanziju na tržište evra u postu objavljenom na svom blogu 12. juna.

Berza je najavila lansiranje na tržišta evra kasnije ovog leta, što će omogućiti trgovinu u evrima po prvi put u svojoj istoriji.

Bittrex takođe nudi niže tarife za trgovanje na američkim tržištima dolara, počevši od promotivnog meseca sa 0% za maker i 0,15% za taker opcije. Berza takođe napominje da će automatski smanjiti naknade za promotivne stope za kvalifikovane naloge koji su generisali najmanje 30.000 dolara u obimu trgovanja od ulaska u Bittrex ili Bittrex International.

Razvoj je usledio nakon odluke Bittrex-a ranije ovog meseca da blokira korisnike sa sedištem u SAD-u da trguju sa 32 kriptovalute počevši od 21. juna. Nakon što promena stupi na snagu, američki korisnici neće moći da kupuju ili prodaju odabrane novčiće, a otvoreni zahtevi vezani za pomenuta sredstva će biti otkazani.

U januaru, Bittrex je objavio planove za pokretanje OTC (over-the-counter) trgovanja. "Ova ponuda će biti još jedan način da Bittrex dalje unapredi usvajanje blokčein tehnologije širom sveta, istovremeno pružajući našim klijentima sigurnost cena i brz i jednostavan način za trgovinu velikom količinom digitalne imovine", rekao je generalni direktor berze Bil Šihara.

Osnovan 2013. godine, Bittrex je trenutno rangiran na 58. mestu u pogledu obima trgovanja, prema CoinMarketCap-u. Dnevni obim trgovanja na berzi je oko 81 milion dolara u vreme pisanja, sa raspoloživih 347 kripto tržišta.