Berza kriptovaluta Bittrex uključuje Chainalysis alat know your transaction (KYT) da bi registrovala visoko rizične transakcije.

Standardi usaglašenosti

U saopštenju za štampu od 26. septembra, Chainalysis Inc. je najavio postavljanje svog rešenja za praćenje transakcija u realnom vremenu na blokčein platformi za trgovanje Bittrex.

U pokušaju da ispuni „nove i postojeće regulatorne standarde i standarde usklađenosti“, Bittrex je ugradio Chainalysis KYT, softversko rešenje koje prati velike obime aktivnosti u kripto prostoru i pomaže u identifikaciji transakcija visokog rizika. Direktor Bittrex-a Bil Šihara je rekao:

"Kako naš posao i dalje raste, uspostavljanje temeljnog i pouzdanog sistema praćenja transakcija presudno je u dokazivanju naše posvećenosti poštovanju zakona.[...]Chainalysis KYT je važno sredstvo u efikasnom programu protiv pranja novca pomažući nam da sprečimo, otkrijemo i adresiramo protivpravno ponašanje."

Cointelegraph je u avgustu objavio da je kompanija za blokčein analitiku lansirala upozorenja o sumnjivim transakcijama u 15 glavnih kriptovaluta. Trenutno, Chainalysis KYT prati 25 kriptovaluta i nastaviće da dodaje dodatne kriptovalute u bliskoj budućnosti.

FATF za jačanje kontrole nad berzama kriptovaluta

Vest je usledila nakon najave (iz juna) od strane Uprava za sprečavanje pranja novca (FATF), koja je rekla da berze kriptovaluta moraju obezbediti da se digitalne valute ne koriste u pranju novca i povezanim krivičnim delima i da će morati da se povinuju procedurama protiv pranja novca i borbe protiv finansiranja terorizma (CFT) na isti način kao što to rade tradicionalne institucije.