BitWage je objavio da je zatvoren prvi krug finansiranja sa sakupljenih 760.000 dolara. Učestvovali su Orange (najveća francuska telekomunikaciona kompanija), Drapers Associates (Tim Drejperova kompanija), kao i Cloud Money Ventures, Bitcoin Capital (Maks Kajzer), Saed Amidi i BnkToTheFuture.

Džonatan Čester, osnivač i CSO u BitWage-u je prokomentarisao:

“Mi smo više nego uzbuđeni što imamo podršku uticajnih kompanija i pojedinaca, kao što su Orange i Tim Drejper. Naš uspeh se može pripisati našem impresivnom rastu, sa preko 1,7 miliona dolara u transakcijama od prošlog novembra.“

Prema informacijama iz BitWage-a, kompanija planira da proširi svoje poslovanje u Evropu, sa internacionalnim (international payroll system) bitkoin rešenjem za plate. Servis omogućava zaposlenima da prime svoje plate ili da kupuju robu bitkoinima, dok njihovi poslodavci nemaju obavezu potpisivanja ugovora sa BitWage-om. To smanjuje troškove, dok pruža brže procesuiranja transfera i transparentnost.

“Vremenom, uspeli smo da kreiramo *international payroll system* koji je brži i jeftiniji od banaka, koji je dostupan korisnicima u Evropi, Filipinima, Meksiku, Brazilu, Argentini itd,“ rekao je Čester.

Onlajn investiciona platforma, BnkToTheFuture je takođe učestvovala u rundi finansiranja. Upitali smo Sajmon Diksona, CEO-a kompanije o odluci da investira u BitWage.

“Često sam se pitao, zašto se ljudi plaćaju mesečno iako radimo skoro svakodnevno; kako Google plaća milione filijala širom sveta u različitim valutama i kako plaćati radnike u drugim zemljama u valuti koju žele bez plaćanja visokih provizija firmama kao što je Western Union. Bitkoin ima potencijal da reši te probleme, a BitWage je pokrenut da pomogne kompanijama da plate njihove radnike u drugim zemljama brže, sa manjim provizijama,“ rekao je Dikson.

Nastavio je:

“Srećni smo što smo bili organizatori njihove runde finansiranja na našoj platformi BnkToTheFuture.com koja je bila veoma popularna kod naših onlajn investitora. Takođe sam zadovoljan jer sam i lično investirao, kao i preko Bitcoin Capital-a.“