Iz američkog provajdera indeksa za kripto fondove Bitwise su izjavili da je Fejsbukova libra ubrzala napredak bitkoina (BTC) za tri godine, u pismu investitorima objavljenom na njihovoj stranici 1. avgusta.

Libra je privukla pažnju na bitkoin

U pismu investitorima, šef za globalna istraživanja u kompaniji Bitwise Met Hougan je rekao u ime kompanije:

“Zahvaljujući Fejsbukovoj libri i Kongresu SAD, upravo smo prešli dve ili tri godine u budućnost kriptovaluta, ubrzavajući sve razgovore, debate i uobičajene rasprave sve do današnjeg dana.”

Povećanje regulatornog nadzora

Kompanija tvrdi da, kao rezultat razvoja libre i kripto saslušanja u Kongresu, “ljudi shvataju da više ne mogu da zanemare kriptovalute”. Ipak, Bitwise priznaje da nije sva pažnja koja se posvećuje kriptovalutama pozitivna i da regulatorov fokus na kriptovalute može imati negativne posledice u budućnosti.

Kompanija je takođe primetila da očekuje od vlade da reguliše sumnjivije delove kripto sektora, poput inicijalne ponude novčića (ICO) i neregulisanih berzi, sada kada posvećuju pažnju kriptovalutama. Iz Bitwise-a zaključuju:

“Ali čak će i ovaj nadzor i pažnja biti dobri za kriptovalute. Daće investitorima sigurnost da su regulatorni organi uključeni i razjasniće smernice pod kojima se može razviti zrela verzija kriptovaluta.”

Kako je krajem prošlog meseca objavio Cointelegraph, Fejsbuk je upozorio svoje investitore da njegova libra stejblkoin možda nikada “neće ugledati svetlost dana”.