Rovinj će 14. oktobra 2017. godine biti domaćin najveće blokčein konferencije u jugoistočnoj Evropi. Učesnici će predstaviti različite aspekte blokčein tehnologije, a poseban akcenat će biti stavljen na mogućnosti pokretanja startapa. Moto prve Blockchain Adria konferencije je:

“Steknite praktična znanja o razvoju blokčeina i upoznajte one koji već razvijaju proizvode i usluge na bazi ove tehnologije.”

Blokčein je sve popularnija tehnologija na kojoj se temelje kriptovalute kao što su bitkoin i itirijum.

Prva generacija digitalne revolucije nam je donela internet informacije. Druga generacija pokrenuta blokčeinom donosi nam internet vrednosti: novu distribuiranu platformu koja će nam pomoći u redefinisanju načina poslovanja i transformaciji na bolje.

Program i agenda

Događaj će obuhvatati predavanja i demonstracije različitih aspekata i prednosti ove tehnologije, područja primene, kao i primere regionalnih inicijativa zasnovanih na blokčeinu.

Ovo nije samo prilika za sticanje znanja, već i šansa za prisutne da se sretnu sa mogućim poslovnim partnerima.

Oblasti koje će događaj obuhvatiti:

  • Uvod u decentralizovani način razmišljanja
  • Prezentacija regionalnih blokčein projekata
  • Prezentacija lokalnih itirijum projekata
  • Panel diskusija

Govornici - vodeći eksperti iz regiona i sveta

Potvrđeni govornici konferencije su vodeći blokčein stručnjaci u jugoistočnoj Evropi. Neki od njih su: Anton Golub, Danny Goh, Terence Tse, Peter Merc, Mališa Pušonja, Tali Režun, Nikola Jokić, Ivan Bjelajac, Zoran Milošević, Peter Trček, Andrej Čvoro, Gregor Koželj, Rok Babič, Nik Klemenac, Denis Petrovčić i još mnogi drugi.

Više informacija o samom događaju možete pogledati na službenoj stranici događaja: www.blockchainadria.com

 

Ilustracija: Darja Lovrenski