Za putnike koji ove godine žele da posete Novi Zeland dobra vest - najava partnerstva između Air Novi Zeland i neprofitnog blokčein startapa Winding Tree koja ima za cilj povećanje efikasnosti. Kompanije su najavile partnestvo kao sredstvo za povećanu sigurnost prtljaga, karata i drugih procedura na avio linijama.

Veza će proizvesti čvrstu osnovu za blokčein da se infiltrira u sektor avio putovanja. Mnogi insajderi u industriji vide moć blokčein tehnologije kao sredstvo za pojednostavljanje složenih i često neusklađenih procesa u vezi s izdavanjem karata, prodaje i praćenja prtljaga.

Prema navodima u saopštenju, kompanije se nadaju da će maksimalno iskoristiti partnerstvo, što bi trebalo da ima koristi za obe. Winding Tree je posebno zainteresvan činjenicom da je najveći deo infrastrukture Air Novi Zeland interna, omogućavajući širu perspektivu na tehničku implementaciju. Osnivač Winding Tree-a i glavni izvršni direktor Maksim Ismailov rekao je za Cointelegraph:

“Partnerstvo Air Novi Zeland je odličan korak napred za platformu Winding Tree. Air Novi Zeland je jedna od retkih aviokompanija sa većinom svoje tehnologije ugrađene u kompaniju, što nam omogućava da radimo na implementaciji peko distributivnog lanca direktno sa njim.”


 

Pripremio: Nenad Ćurčić