Blokčein pretraživač Brave nudi besplatan pristup Premium sadržaju na veb sajtu Cheddar

Blokčein veb pretraživač Brave se udružio sa veb sajtom Cheddar kako bi korisnicima ponudio tri meseca besplatnog pristupa premium sadržaju, navodi se u saopštenju za medije 29. januara.

Prema saopštenju za medije, korisnici Brave pretraživaće će automatski dobiti pristup premijum sadržaju na Cheddar-ovom veb sajtu. Džon Steinberg, osnivač i izvršni direktor Cheddara, izjavio je da je „ideja otključavanja naših premium opcija za korisnike Brave-a putem kripto finansiranja, bez prijave, izgledala kao prirodan način da se uključi zajednica“.

Brave pretraživač je pretraživač otvorenog koda, koji vam plaća za pretrage i koji je baziran na Chromium-u koji blokira reklame i praćenje sličnog sadržaja na veb sajtovima. U saopštenju se navodi da Brave pretraživač ima 5,5 miliona aktivnih korisnika mesečno na svojim desktop i mobilnim verzijama.

Kako je objavio Cointelegraph u decembru prošle godine, Brave je sada primarni pretraživač na Exodusu, „prvom izvornom blokčein telefonu“, koji proizvodi veliki proizvođač pametnih telefona HTC.

U septembru 2018. godine se pojavila vest da je Brave uložio žalbe na privatnost u Irskoj i Britaniji protiv Google-a za postupanje sa korisničkim podacima. U žalbi se navodi da Google i industrija oglašivačke tehnologije praktikuju „široko i sistematično kršenje režima zaštite podataka“ na način na koji objavljuju personalizovane onlajn oglase.

 

Pripremio: Nikola Mosurović