Blokčein pretraživač Brave testira novu funkciju napojnica za društvenu mrežu Tviter i njenu Nightly verziju, najavljeno je u tvitu od 23. maja.

U objavi se navodi da će korisnici Brave Nightly (testirana i razvijena verzija blokčein pretraživača koji blokira oglase i pretraživače veb stranica ) imati pristup novoj funkciji pretraživača za davanje napojnica sa Brave nagradnim programom. Funkcija je dizajnirana tako da nagrađuje kreatore sadržaja sa Brave izvornim digitalnim tokenom, basic attention tokens (BAT).

Saopštenje na veb-stranici projekta daje detaljno objašnjenje funkcije napojnica:

“Kada posetite Tviter putem desktop Brave pretraživača, videćete poseban dugme za napojnice za svaki tvit. Klikom na dugme se direktno šalje napojnica autoru tvita. Napojnice se šalju odmah i pojavljuju se u Brave nalogu za nagrade za nekoliko minuta.”

U Brave nagradama omogućavaju korisnicima da daju napojnicu i kreatorima videa na Youtube-u dok gledaju njihove video snimke.

Krajem Aprila, Brave je pokrenuo Brave Ads, opciju koja omogućava korisnicima da zarade dok gledaju reklame. Ova opcija omogućava korisnicima da dobiju 70% učešća u prihodima od oglasa kao nagradu za njihovu pažnju, u obliku BAT tokena. Brave Ads navodno osiguravaju da se brendovi povezuju sa osobama koje su zainteresovane za oglašavanje, eliminišući troškove i rizike vezane za privatnost, sigurnost i prevare.

Kako je saopšteno u decembru prošle godine, Brave je postao standardni pretraživač na telefonu najvećeg pretraživača pametnih telefona HTC i navodno će biti instaliran na HTC Exodus 1, “prvi izvorni blokčein telefon” sa podrškom za više blokčeina, uključujući Bitkoin i Itirijum mreže.

U vreme pisanja vesti, BAT se trguje na nivou od 0,347 dolara, što je rast od 2,22% u periodu od 24h. Ukupna tržišna kapitalizacija je oko 439 miliona dolara, dok je dnevni obim trgovanja 53,6 miliona dolara.