Američka investiciona firma Blockchain Capital je najviše uložila u početnoj rundi finansiranja blokčein startapa TRM, objavljeno je u saopštenju kompanije 31. januara.

TRM je objavio 31. januara da je imao zatvoren krug finansiranja u ukupnom iznosu od 1,7 miliona dolara. Tapas Capital, Green D Ventures, MBA fond je takođe učestvovao u ovom krugu. Prema TRM-u, kompanija će potrošiti sredstva na skaliranje svog inženjerskog kadra i proširenje mogućnosti svoje platforme.

Sa sedištem u San Franciscu, firma je razvila takozvanu platformu za upravljanje token odnosima kako bi pomogla kripto biznisima da pojednostave svoje poštovanje AML procedura. Platforma navodno nudi “due diligence” rešenja, nadzor transakcija i upravljanje odnosima s klijentima.

Firma takođe razvija alate koji koriste mašinsko učenje za automatsko praćenje sumnjivih aktivnosti, kao što su pranje novca i manipulacija tržištem. Prema saopštenju za štampu, više od 20.000 pojedinaca već je verifikovalo svoju itirijum adresu (ETH) na platformi TRM-a.

U novembru, osnivač i partner kompanije Blockchain Capital, Brad Stivens, predvodio je strateški krug finansiranja u iznosu od 12,75 miliona dolara za startap Securitize za digitalne hartije od vrednosti, koji je takođe dobio investicije od Coinbase Ventures, Global Brain, NXTP i Xpring.

Takođe, danas je Staked objavio da je zapečatio 4,5 miliona dolara u krugu za finansiranje koje predvodi Pantera Capital, uz učešće kompanija Coinbase Ventures, Winklevoss Capital i drugih.


 

Pripremila: Majda Petrović