Britanski provajder kripto podataka i novčanik za kriptovalute Blockchain.com je nedavno pokrenuo sveobuhvatnu institucionalnu platformu Blockchain Principal Strategies (BPS), navodi se u blog postu od 28. juna.

Blockchain.com tvrdi da će nova platforma obezbediti siguran i "jedinstven" pristup tržištima, uslugama i istraživanjima za institucije, porodična preduzeća i male investitore. Suosnivač Blockchain.com-a Piter Smit je rekao da nova institucionalna platforma ima za cilj da obezbedi maksimalnu sigurnost prilikom ulaganja:

"BPS pruža klijentima mogućnost ulaganja u digitalna sredstva sa istom sigurnošću koja je postala sinonim za naziv blokčein."

BPS nudi veliki broj trgovinskih alata i alata za istraživanje, kao što je trgovina putem mreže trgovaca (OTC), pametni sistem za upravljanje porudžbinama (OMS), prilagođeni prikaz portfolia, merenje rizika, kao i pristup istraživačkom timu koji uključuje Gerika Hajlmana, prvog “kripto akademika” sa Kembridža, angažovanog od strane Blockchain.com u maju ove godine. OTC uslugama preko BPS-a će upravljati tim stručnjaka iz Goldman Saksa, JP Morgan-a i UBS-a.

Prethodno poznat kao Blockchain.info, Blockchain.com je tvitovao da se njihov URL promenio:

"Blockchain.info se preselio. Možda ste primetili da su svi http://blockchain.info URL-ovi sada preusmereni na http://blockchain.com, ali ne brinite, ovo nije zauvek zbogom za .info, ovo samo znači vidimo se negde drugde!"

Pokrenut 2011. godine, Blockchain.com je sada jedan od najpopularnijih kripto novčanika sa više od 25 miliona registrovanih novčanika i transakcija sredstava u vrednosti od 200 miliona dolara u 140 zemalja. Prvobitno lansiran kao dobavljač podataka za bitkoin (BTC) transakcije, kompanija sada nudi kripto novčanik za bitkoin, bitkoin keš (BCH) i itirijum (ETH).

Ranije ove godine Blockchain.com je najavio pokretanje trgovanja bitkoinom u 22 zemlje SAD-a. Prema izjavi Blockchain.com-a, oni će nastaviti da dodaju nove usluge za korisnike iz SAD-a, kao što su usluge trgovanja u ETH-u i BCH-u.

 

Pripremio: Aleksandar Bondžulić