Predsednički kandidat vodeće opozicione stranke u Nigeriji obećao je da će da podrži blokčein i kriptovalute, prema DailyPost-u 24. novembra.

 

Nigerijski izveštaj navodno je analizirao politiku kandidata Narodne demokratske stranke (PDP) Atiku Abubakara pod sloganom “Neka Nigerija ponovo radi” koju je, navodno, obećao da će sprovesti ako bude izabran za predsednika 16. februara 2019.

DailyPost izveštava da je u dokumentu političar naveo da "za cilj ima da ubrza ekonomiju kroz blokčein i kriptovalute".

Prema DailyPost-u, Abubaka je naveo da će za otključavanje "potencijala nove ekonomije" PDP "promovisati izradu sveobuhvatne politike o blokčein tehnologiji i kriptovalutama".

DailyPost je takođe citirao Abubakarovu platformu u kojoj se navodi da će "regulacija da pruži jasnoću" u ovoj "industriji koja se sastoji od 1.800 tipova valuta". U toku mandata je takođe obećao da će "upravljati na način koji pruža mogućnosti za zapošljavanje, kao i prihode za vladu i drzavljane Nigerije".

Kao što je Cointelegraph objavio sredinom oktobra, Vlada u Nigeriji je pokrenula partnerstvo sa lokalnim startapima kako bi razvila blokčein u zemlji. U martu, nigerijski regulator Nigerijska korporacija za osiguranje depozita (NDIC) upozorila je na korišćenje kriptovaluta jer transakcije nisu osigurane.

 

Pripremio: Nikola Mosurović