Projekat Spring Labs sa sedištem u Sjedinjenim Američkim Državama objavio je da je šesnaest finteh kompanija pristupilo partnerskom programu pre puštanja u rad Spring protokola, navodi se u saopštenju za medije.

Spring Labs, koji je prošle godine prikupio 15 miliona dolara za finansiranje, ima za cilj da kreira tehnologiju za borbu protiv prevara u obliku tehnologije za deljenje privatnih podataka bez posrednika (P2P), koju pokreće blokčein.

U isto vreme, organizovan je partnerski program (SFIP) čiji je cilj da dodatno smanji prevare podataka i poveća bezbednost pre javnog objavljivanja protokola.

Sada, još šesnaest malih preduzeća i finteh korisnika se prijavilo za program.

"Kako se sve veći broj finansijskih transakcija realizuje na mreži, neophodno je da se razviju nove vrste kritičnih rešenja i provera ličnih podataka zasnovanih na razmeni informacija", izjavio je Noa Breslov, izvršni direktor jednog od novih učesnika - OnDeck Capital-a, dodajući:

"Verujemo da tim Spring Labs-a ima dovoljno iskustva da potstakne industrijske lidere oko stvaranja nove i inovativne mreže."

Spring je privukao pažnju novinara u oktobru kada je otkrio da je unajmio Gerija Kona, bivšeg glavnog ekonomskog savetnika američkog predsednika Donalda Trampa, da radi u svom savetodavnom odboru.

Uloga koju P2P tehnologija može imati u bezbednosti podataka postala je preokupacija raznih igrača nedavno, a projekti kao što je „Internet ljudi“ (Internet of people) CoinBene-a takođe su u toku.

 

Pripremila: Majda Petrović