Komisija za hartije od vrednosti u Ontariju (OSC), zajedno sa blokčein korporacijom NextBlock Global Limited i njenim izvršnim direktorom Alekom Tapskotom, podneli su zahtev za javnu raspravu o nagodbi 9. maja.

Tapskot i NextBlock ranije su optuženi od strane osoblja OSC-a da dovode u zabludu potencijalne investitore tokom kruga finansiranja koji je navodno “prikupio približno 20 miliona dolara od 113 akreditovanih investitora”.

Investitori su navodno pokazali investitorske slajdove koji lažno prikazuju razne poznate ličnosti u blokčein industriji kao NextBlock savetnike. NextBlock navodno nije obavestio pojedince da su navodno bili savetnici u projektu.

Kako je ranije saopštio Cointelegraph, Tapskott je vratio sredstva investitorima Nextblock-a ubrzo nakon što je Forbes otkrio debakl investitora krajem 2017. Prema gore navedenom izlaganju, Ketrin Hon, Vini Lingam, Vitalik Buterin i Karen Giford - koji su spominjani u  slajdovima investitora - svi su razgovarali sa Forbesom i poricali da su Nextblock savetnici.

Predstojeće saslušanje - zakazano za 13. maj - odrediće da li će sporazum koji je postignut između osoblja Komisije i NextBlock-a 9. aprila biti odobren od strane OSC-a.

Ranije ove godine, iz OSC su rekli za kanadski medij da "prate" kripto berzu QuadrigaCX, koja je tražila zaštitu nakon smrti osnivača, što je rezultiralo gubitkom sredstava klijenata vrednih milione dolara.
 

Pripremila: Majda Petrović