Blokčein je jedna od deset najtraženijih veština koje se traže od zaposlenih u azijsko-pacifičkom regionu, potvrdio je novi izveštaj LinkedIn-a za jun.

Redovni dodatak na mreži, APAC verzija "The Future of Skills" za 2019. godinu navodi blokčein među najtraženijim sposobnostima koje će radnicima trebati u narednim godinama.

Konkretno, “pravljenje i upravljanje distribuiranim i decentralizovanim javnim registrom” će biti korisna veština, dok ostale oblasti koje čine prvih deset uključuju usklađenost sa regulativom i veštačku inteligenciju (AI).

Obe oblasti su blisko povezane blokčein sferom, jer disruptivna tehnologija stvara potrebu za tim da se uskladi sa stavovima regulatora.

“Tražnja za datim veštinama može se koristiti za predviđanje kretanja industrije”, navodi se u izveštaju LinkenIn-a i dodaje:

"Istraživanje o tome koje veštine pojedine industrije zahtevaju pokazuje kakve promene očekuju."

Kako je objavio Cointelegraph, i blokčein kompanije su se našle na drugim izveštajima LinkedIn-a kao poželjne firme za rad. U aprilu, kripto berza Coinbase bila je jedina kripto kompanija na lokalnoj listi “Top kompanija u 2019-oj”.

U okviru APAC-a, blokčein ja naročito visoko bio rangiran u jurisdikcijama kao što su Singapur, Hong Kong i Južna Koreja. U sve tri, preduzeća su se okupila oko razvoja aplikacija dok vlade takođe izražavaju snažnu želju da formalno implementiraju tehnologiju.

Singapur, na primer, preduzima državnu inicijativu, projekat Ubin, koji bi trebalo da do 2020. godine uvede usluge potpomognute blokčeinom u svakodnevnu upotrebu.