Poduhvat Binance Labs-a, najveće kripto berze Binance, pušta u rad svoju prvu “seriju” blokčein projekata iz svog inkubator programa, kako navodi Cointelegraph 14. decembra.

Binance Labs predstavlja inicijativni projekat koji nastoji da pomogne blokčeinu i digitalnim imovinama u ranoj fazi razvoja kao i preduzetnicima kroz direktne investicije i tehničku pomoć. Program inkubatora Binance Labs je program koji je pokrenut avgusta 2018.

Nakon preko 500 probnih zahteva, Binance Labs je odabrao samo osam projekata, od kojih je svaki primio 500.000 dolara za finansiranje i nabavku resursa i mentora. Za deset nedelje programa, sedam finansiranih projekata je isporučilo proizvode, dok su tri tima plaćala kupce.

Između ostalog, osam projekata su odabrana od strane Binance Labs-a i uključuju hardverski novčanik SafePal, decentralizovanu aplikaciju (DApps) Tours, internet projekat Nym i startap Deaux.

Ela Žang šefica Binance Labs-a, je na sednici “Pitaj me bilo šta” (AMA) na Reddit-u, izjavila da je decentralizacija “osnovna vrednost bitkoina i blokčeina”, navodeći da je kompanija pokrenula niz inicijativa u ovom pravcu.

Početkom oktobra, Binance Labs je navodno uložio milione dolara u decentralizovani digitalni sadržaj ekosistema Contentos. Startap je postavljen kako bi decentralizovao ekosistem, koji će ponuditi transparentnost i monetizaciju sadržaja, bez cenzure ili ukljanjanja sadržaja.

Prošlog meseca, Binance je pokrenuo odeljenje Binance Researcha, kako bi vodio izveštaje o “institucionalnom nivou”. Odeljenje će pripremiti izveštaje u cilju povećanja transparentnosti i poboljšanja kvaliteta informacija u oblasti kriptovaluta.

 

Pripremila: Marija Gvozdenović