Nastavlja se ludilo jer kompanije počinju da menjaju svoja imena da bi uključile reč "Blockchain" i posmatraju kako cene njihovih akcija rastu. Prema izveštaju Verge-a, preimenovani Drinks Corp je postao Long Blockchein, nakon čega je uzrokovan momentalni rast njegovih akcija od čak 200%.

Isto tako, Kalifornijski startap Vapetek je promenio svoje ima na Nodechain, dok je nudio nejasna obećanja o budućim planovima za blokčein.

Ova praksa se nastavlja i postala je zanimljiv fenomen. U oktobru je Cointelegraph izveštavao o tome kako se malo poznati veteran među telekomunikacionim preduzećima u Velikoj Britanji preimenovao u nacionalni "Blockchein-centric outfit", dodajući blokčein imenu svoje kompanije. Njene akcije su brzo skočile sa 15 funti (20 dolara) do 84 funte (112 dolara) u narednim danima.

Trend se nastavlja u Aziji, sa proizvođačem čaja iz Hong Konga (Ping Shan Tea Group) koji sada postaje Blockchain Group Co. Kako blokčein utiče na posovanje ili proizvode kompanija ostaje nejasno, sa njegovom veb stranicom koja ne spominje drugu tehnologiju osim svog novog imena.

U Rusiji, marketing vezan za potrošače kriptovaluta je uzeo sve više učešća u mejnstrimu, pri čemu je Cointelegraph napomenuo kako je lanac suši restorana uvrstio na meni piće sa temom ICO-a, čak i sa referencom o zabrani u Kini.

Burger King poslovnice u zemlji takođe su eksperimentisale sa svojim sopstvenim tokenom, koji je gigant brze hrane nazvao "Whoppercoin".


 

Pripremio: Bojan Zečević