Blockchain Konferencija Amsterdam je jednodnevni događaj, zakazan za 09.06. Fintech Worldwide ltd. je tim koji organizuje konferenciju, a već je organizovao slične događaje u Londonu, Njujorku, Hong Kongu i San Francisku.

Događaj će biti veoma interesantan, sa stručnjacima iz oblasti kriptovaluta, blockchain-a i tradicionalnih bankarkih servisa.

O dnevnom redu konferencije, organizatori kažu:

“Došlo je doba za promene, a sada smo otkrili blockchain. Distribuirani registar, baziran na matematičkim algoritmima i želji da se transakcije obavljaju anonimno, dok postoji obostrano poverenje između strana koje sarađuju. Svet polako prihvata veliki broj primena takve tehnologije. Internet je promenio svet za 20 godina. Blockchain će to uraditi za 10. Dobrodošli u godinu prvu. Dobrodošli u Amsterdam.”

Govornici

Mnogo eksperata iz različitih oblasti će gostovati kao govornici na događaju. Iz tradicionalnih finansijskih firmi prisustvovaće: Džejkob Boersma (konsultant za digitalni identitet i bezbednost iz Deloitte-a), Stiven Moran (menađer za inovacije iz Irske Banke), Piter Oaks (osnivač i fintech mentor na Fintech UK i Fintech Ireland, CRO (chief risk officer) u Bank of America Merchant Service), Dejvid Roš (direktor finansijskih usluga u Pramerica Ireland), Džeron Mol (iz tima za razvoj proizvoda u OKcomply) i Rutger van Vejveren (direktor u Rockstart).

Pored njih, gosti govornici iz kompanija iz oblasti blockchain-a su: Entoni Kuligan (CEO SETL), Kalogero Skibeta (iz Business Development-a u Everledger-u), Ričard Kastelein (osnivač, izdavač i chief editor u Blockchain News) i Luiz Karanca (osnivač Fintech ltd. & Fintech Week).

Blockchain dobija ubrzanje

Organizatori konferencije kažu:

“Trenutno smo u ranoj fazi masovne transformacjie, što je treća faza informacionog doba. Prva faza je bila uvod u kompjutere, u drugoj fazi kompjuteri su postali međusobno povezani i pomogli uzdizanje digitalne ekonomije. Treća faza je sada pred nama. Kompjuteri i digitalna tehnologija su sada opšte prisutni, imamo više informacija nego što znamo šta da radimo sa njima, a mi redefinišemo oblasti koje su delovale nedodirljivo decenijama.”

Tokom konferencije, učesnici će moći da vide zbog čega se blockchain smatra tehnologijom koja će promeniti svet.

Između ostalih tema su i inovacije u finansijskim servisima, kao i izazovi i mogućnosti koje postavlja postojeće regulatorno okruženje. Investitori će objasniti šta traže od blockchain investicija, a stručnjaci će diskutovati o tome šta se može očekivati od blockchain tehnologije u bliskoj pa i daljoj budućnosti.