Interoperabilni blokčein protokol Polkadot je distribuirao 500.000 DOT tokena po nepoznatoj ceni, ali u skladu sa evaluacijom kompanije od 1,2 milijarde dolara, preneo je The Block 27. juna.

Polkadot-ov partner Web3 Foundation (W3F) navodno je rekao za The Block da je protokol distribuirao 500.000 svojih tokena, iako kompanija nije otkrila tačan iznos prikupljenih sredstava. Iz The Block-a napominju da je tokom nedavne runde Polkadot navodno prodala 5% ukupnog broja tokena u ponudi, što bi u teoriji trebalo da donese oko 60 miliona dolara za rukovodeći tim protokola.

Kako je saopšteno u januaru, od planirane prodaje tokena se očekivalo da vrednost svih tokena u opticaju plus oni koji još nisu emitovani bude 1,2 milijarde dolara. Kasnije u maju, Polkadot je započeo sa ponudom tokena na sekundarnim tržištima po diskontnim stopama.

Ovaj mesec su obeležile serije prodaja sa odličnim publicitetom. Blokčein kompanija Algorand koja implementira javni registar otvorenog koda i platni sistem za kriptovalute koji koristi protokol za prosleđivanje poruka “Vizantijski sporazum”, prikupila je preko 60 miliona dolara tokom prodaje tokena na platformi CoinList.

Ampleforth je prikupio 4,9 miliona dolara za 11 sekundi u svojoj prodaji AMPL tokena, što navodno predstavlja 10% od ukupne ponude kompanije Ampleforth. Iz kompanije navode da Amleforth nije stejblkoin.