Vlada Južne Koreje dodala je blokčein u oblasti istraživanja i razvoja koje ispunjavaju uslove za poreski kredit namenjen za jačanje inovacija, prema izveštaju lokalnog medija na engleskom jeziku TheNews.Asia od 8. januara.

Lokalno Ministarstvo za strategiju i finansije objavilo je predložene izmene i dopune odluke o izvršenju prošlogodišnjeg poreskog zakona, koji će se sprovesti u februaru. Predloženi amandmani takođe uključuju među prihvatljive oblasti medicinska pomagala i tehnologije za redukciju oslobađanja zagađujućih čestica

Prema pomenutom članku, kao rezultat ovog amandmana 30% do 40% troškova istraživanja i razvoja malih preduzeća i 20% do 30% velikih i srednjih preduzeća će imati umanjen porez.

Trenutno, stopa odbitka poreza za istraživanje i razvoj za velike korporacije navodno se kreće od 0% do 2%, 8% do 15% za srednje kompanije i 25% za mala poduzeća.

Kako je nedavno objavio Cointelegraph, neke od najvećih berzi kriptovaluta u Južnoj Koreji prošle su bezbednosnu reviziju vlade, ali većina bi mogla da bude izložena napadima.

Takođe, u decembru prošle godine, Cointelegraph je saopštio da su dva ministarstva južnokorejske vlade pokrenula blokčein pilot program za logistiku luke.

 

Pripremio: Nikola Mosurović