Novi blokčein startap Bison Trails je dobio investiciju od 5,25 miliona dolara u ranoj fazi finansiranja koji je podržala kripto-trgovačka banka Majka Novogratza Galaxy Digital. Kompanija je 15. marta objavila prikupljanje sredstava u svom Medium postu.

Vođeni dvema kompanijama preduzetnog kapitala - Initialized Capital i Accomplice, serija početne runde ulaganja je takođe podržana i od strane kompanije Galaxy Digital i kompanije za upravljanje imovinom koja se fokusirala na blokčein Distributed Global. Ostali investitori su bili Notation Capital, Homebrew i Charge Ventures.

Bison Trails-ova blokčein infrastruktura je dizajnirana da ponudi način za lansiranje bezbednih, dostupnih i geografski raspoređenih nodova na participatornoj blokčein mreži, navodi se u saopštenjima. Bison Trails platforma omogućava veliki broj blokčein alata, uključujući postavljanje, potvrđivanje, glasanje, transakcije i obezbeđivanje blokčein protokola.

Accomplice je potvrdila vest o njihovom vodećem ulaganju u Bison Trails u Njujorku. Osnovan od strane Džou Lalua i Aron Henšou, Bison Trails je dizajniran da optimizuje proizvodnju blokova i validaciju, kao i da aktivno osigurava brojne protokole, uključujući Livepeer, Tezos i Decred, Accomplice je napisao na svom Medium-u.

Prethodno je Galaxy Digital kompanija Mike Novogratz-a investirala u bezbednosnu kompaniju CipherTrace koja je navodno prikupila 15 miliona dolara u preduzetnom kapitalu. CipherTrace ima za cilj da poboljša alate za kripto-inteligenciju, rešenja protiv pranja novca, blokčein analitiku, forenziku i usklađenost.

 

Pripremio: Nikola Mosurović