Blokčein marketing platforma Atlas Protocol (ATP) je završila rundu finansiranja u kojoj je prikupila više miliona dolara, a koju je vodila SoftBank China Venture Capital (SBCVC), prema izjavi za medije objavljenoj 20. avgusta.

Velika investiciona runda, čija konačna cifra nije objavljena, je takođe uključila i Baidu Ventures (BV), Danhua Capital i Fenbushi Digital.

Atlas Protocol je osnovan od strane Nebulas Labs-a i xGoogler Blokchain Alliance-a (xGBA), sa osnivačem Jide Technology-a i “prvim programerom” Google Adwords-a Džeremijem Žaom, kao i sa profesorom Ronguijem Guom sa Univerziteta Kolumbija, koji će biti tehnički savetnici za Atlas Protocol, prema izjavi za medije.

ATP planira da razvije blokčein ekosistem i da “napravi novu vrstu interaktivnog marketinga.” U izjavi za medije stoji da ATP dozvoljava rangiranje vrednosti “učesnika na lancu” i dozvoljava cirkulaciju vrednosti kroz tokene”, upotrebom ATP-ove Smartdrop aplikacije.

xGoogler Blokchain Allance je formirana u aprilu ove godine kako bi se stvorila zajednica za sve bivše radnike Gugla koji su zainteresovani za blokčein.

U junu, kineski internet provajder Baidu je najavio razvoj sopstvenog blokčein protokola koji ima za cilj da smanji upotrebu energije prilikom rudarenja kriptovaluta.

 

Pripremio: Stevan Kostić