Američka firma ’Chronicled’ je prikupila 16 miliona dolara u seriji A finansiranja, potvrdila je kompanija u saopštenju za medije 15. januara.

Chronicled – koji će koristiti blokčein tehnologiju za pokretanje platforme koja pomaže klijentima da osiguraju i automatizuju lance snabdevanja – je poverio organizovanje runde finansiranja investicionoj firmi iz Hong Konga ’Mandra Capital’.

’Streamlined Ventures’, ’The Perkins Fund’, ’Frank Fiore’ i ’David Aho’ takođe su učestvovali u rundi finansiranja. Kompanija navodi da planira da lansira svoju platformu ove godine.

“Dok mnogi sprovode ICO projekte – podstičući špakulacije i nanoseći štetu legitimnosti celog porstora – Chronicled je ostao disciplinovan i nastavio sa tradicionalnim finansiranjem dok se fokusirao na razvoj potrebnih aplikacija s kvantitativnom (povratnom investicijom) vrednosti”, komentarisao je Song Ji Žang u saopštenju za medije.

Chronicled platforma, nazvana MediLedger, podržaće klijentske firme iz niza industrija, uključujući farmaceutske proizvode, plemenite metale, poljoprivredu i elektroniku.

U prvoj rundi finansiranja 2015. prikupiljeno je 1,4 miliona dolara.

Ovaj potez dolazi u trenutku kada lanci snabdevanja postaju glavna meta onih koji žele da uvedu blokčein širom globalnih struktura.

Kako je ranije izvestio Cointelegraph, od eksploatacije kobalta u Kongu do hrane koja se poslužuje na Svetskom ekonomskom forumu (VEF) u Davosu, mnogi akteri nastoje da pokazu da tehnologija može biti okosnica transparentnih i dostupnih lanaca snabdevanja.

 

Pripremila: Majda Petrović