U BlockShow Aziji prošlog meseca direktor Orioncoin-a Voanjen Tang otrkio je pripreme za novu blokčein platformu koja se bavi kompleksnošću konvencionalnih ‘loyalty programa’ (layalty program su struktuirane marketinške strategije dizajnirane od strane trgovaca kako bi ohrabrili kupce da nastave da kupuju ili koriste usluge preduzeća povezanih sa svakim programom), dok istovremeno nudi poboljšanu likvidnost i pristupačnost u kripto prostoru.

Postoji niz razloga zbog kojih konvencionalno dizajnirani "loyalty rewards" programi ne funkcionišu dobro, uključujući nedostatke prave ili sagledane vrednosti, nedostatak transparentnosti i poteškoća pri transferima. Rezultat je neefikasnost - loyalty programi i nagradni poeni često ostaju neiskorišćeni od strane potrošača, koji nalaze da je teško ili da nije vredno truda da shvate gde i kako poeni mogu biti korišćeni.

U prezentaciji na BlockShow Azija u Singapuru prošlog meseca, Tang je istakao da samo 40% članova programa loyalty je trenutno aktivno. Tang je predstavio platformu za loyalty baziranu na blokčeinu koja povećava efikasnost pomenutih programa obezbeđujući univerzalnu, izvornu kriptovalutu, ORC, koja se može iskoristiti kroz loyalty programe ili isplatiti za druge kripto ili fiat valute.

Likvidnost ili pristupačnost

Pored nagrađivanja korisnika za korišćenje ORC novčića, Orioncoin platforma omogućava metodu za lagano konvertovanje sredstava između kripto i fiat valuta, dodajući likvidnost i pristupačnost u ono što tradicionalno nije likvidna ekonomija.

Platforma Orioncoina nudi kreditne kartice za međunarodnu upotrebu, kao i mogućnost korisnicima da prebacuju svoja sredstva u fiat valute, onda ih prebacuju na konvencionalne bankovne račune, a sve to u okviru jedne jedine platforme.

BlockShow Azija

BlockShow Azija 2017 godine je podstaknuta od strane Cointelegraph-a  da se usredsredi na temu inovacija u blokčein tehnologiji. Događaj je okupio više od 1.500 učesnika, pokretanuto je 12 novih ICO-a i bilo je takmičenje za blokčein startape.


 

Pripremio: Bojan Zečević