Izvor podataka i provajder novčanika, Blockchain.com najavio je da je angažovao akademskog profesora sa Kembridža kao svog novog šefa istraživanja, 16. maja.

U objavi na blogu, Blockchain.com otkrio je da će Gerik Hajleman, autor mnogobrojnih istraživanja o  kriptovalutama, "voditi novu istraživačku jedinicu u cilju podizanja tehnologije blokčeina na svoj puni potencijal".

Ovaj potez predstavlja drugo kvalitetno zapošljenje za kompaniju. U aprilu se rukovodilac iz Goldman Saksa Breanne Madigan pridružio na mestu šefa institucionalne prodaje i strategije.

Iako ovaj potez izgleda kao prirodan progres za Hajlemana, koji je takođe razvio prvi kurs o kriptovalutama na Kembridž univerzitetu, on se ističe među akademicima i ekonomistima u svojim optimističnim pogledima na bitkoin i kriptovalute.

Govoreći sa Business Insider (BI) nakon imenovanja, Hajleman je rekao da je iznenađen što ličnosti kao što su Nouriel Roubini i Pol Krugman "teško uviđaju potencijale tehnologije".

"Neki od njih nemaju najbolje rezultate za razumevanje tehnologije, da budem iskren", rekao je on za BI.

"Pol Krugman je sjajno mislio da internet nije toliko važniji od faks mašine. Nisam siguran da bih imao dovoljno uspeha ukoliko bih pokušao da im pomognem da shvate značaj ove tehnologije kao nove platforme, kao nešto što se na neki način može uporediti sa internetom."


 

Pripremio: Nikola Tasić