Luksemburški kripto novčanik i sakupljač podataka, Blockchain.com se udružio sa blokčein protokolom interoperabilnosti Polkadot.

Podsticanje decentralizacije

20. avgusta Blockchain.com je najavio da će integrisati svoj blokčein novčanik sa Polkadot mrežom kako bi podstakao usvajanje i decentralizaciju polkadot tokena (DOT).

Nakon što je integracija završena, korisnici blockchain.com će moći da skladište, šalju i primaju DOT-ove, kao i da glasaju o predloženim izmenama mrežnog protokola i članova saveta.

Novo partnerstvo ima za cilj da promoviše ideje o decentralizaciji. Piter Smit, suosnivač i generalni direktor Blockchain.com-a, je napomenuo u najavi da je Polkadot “tačno ona vrsta namenske mreže” koju kompanija podržava. Izjavio je da tim koji stoji iza Polkadot-a deli viziju Blockchain.com-a za veću decentralizaciju i veću korisničku kontrolu.

Najavljen 2017. godine, Polkadot je prvi projekat Web3 fondacije. Projekat razvijaju osnivač Parity Technologies, osnivač Polkadot-a i suosnivač Itirijuma Gevin Andersen i Itirijumov prvi šef za bezbednostJuta Stejner.

U junu 2019. godine, Polkadot je objavio da je prodao 500.000 DOT-ova po neodređenoj ceni, zadržavajući vrednost kompanije od 1,2 milijarde dolara. Nakon distribucije tokena, Polkadot je predstavio svoju eksperimentalnu verziju protokola nazvanog Kusama.