Pružalac usluge novčanika i kripto statistika Blockchain.com objavio je da je pokrenuo delimičnu podršku za bitkoin SV (BSV), prema blogu objavljenom 22. januara.

Proizvod spornog hard-forka na bitkoin kešu (BCH), BSV postoji od 15. novembra 2018. godine, ali je pretrpeo razne tehničke poteškoće u nedeljama nakon njegovog nastanka.

Neki pružaoci usluga novčanika i berze su prvobitno bili skeptični prema novčiću, s tim da je kripto berza Kraken napomenula da je BSV imao "mnogo crvenih zastava" i "trebalo bi da se posmatra kao izuzetno rizična investicija".

Blockchain.com, nekada Blockchain.info, potvrdio je u utorak da korisnici imaju neke od istih opcija sa BSV-om kao i četiri druge kriptovalute - bitkoin (BTC), bitkoin keš, itirijum (ETH) i stelar (XLM).

“Mi smo pažljivo pratili bitkoin SV lanac i sada ćemo da ponudimo ograničenu podršku za bitkoin SV (BSV) transakcije. Bićete u mogućnosti da pregledate svoj saldo, zamenite BSV za BTC, BCH, ETH i XLM preko opcije Swap i pošaljete BSV na bilo koju adresu”, navodi se u blogu, nastavljajući:

"Trenutno nemamo planove da omogućimo punu BSV funkcionalnost."

"Nastavićemo da nadgledamo aktivnost BSV-a kako bismo utvrdili koliko dugo ćemo da zadržimo ograničenu podršku i pobrinućemo se da vas obaveštavamo o svim promenama i uslugama!" Zaključuje blog.

Kao deo podrške novčaniku za kriptovalute, korisnici koji su posedovali BCH tokene u novčaniku Blockchain.com pre hard-forka sada će moći da koriste namenski alat za razdvajanje novčića da bi dobili duplikat svog BSV balansa.

Alat je sličan onom koji je koristio Blockchain.com 2017. godine, kada se BCH odvojio od BTC lanca.

BSV/USD trenutno se trguje za oko 75,80 dolara, ispod početne tržišne cene od oko 88 dolara. Novčić je dostigao najviši nivo od 243 dolara ubrzo nakon što je debitovao, prema podacima sa CoinMarketCap-a.

 

Pripremio: Nikola Mosurović