Popularni provajder kriptonovčanika Blockchain.info je objavio da je sada dao "punu podršku" bitkoin kešu (BCH).

U blogu postovanom danas, blokčein je potvrdio da je bitkoinov fork, bitkoin keš, postao jedna od glavnih valuta u kriptonovčaniku pored bitkoina (BTC) i itirijuma (ETH).

"U novembru smo otkrili naše planove za isporuku rastuće potražnje koju smo primetili kod bitkoin keša", objašnjava se u postu.

"Od danas, podržavamo bitkoin keš sa punom funkcionalnošću kroz isti veb novčanik."

Početno pokretanje Blockchein.info-a sa BCH-om korisnici dobijaju mogućnost da "otključaju" duplirane balanse markirane na datum forka (1. avgust). Sada, trgovanje ulaz-izlaz ima istu postavku (setup) kao i kod druga dva podržavana novčanika.

Mobilna podrška još uvek nije moguća, ali je obećano da će se pojaviti do kraja prvog kvartala 2018. godine.

U međuvremenu, BCH ostaje sporna tema sa svojim glavnim zastupnikom Rodžerom Verom koji nastavlja da izaziva kontraverzu sa komentarima i ciljem kaljanja ugleda BTC-a.

Ver je ove nedelje na CNBC-u podstakao kritike od istaknutih ličnosti, uključujući Maksa Kajzera, koji je uzvratio na ono što je on nazvao "graničnom prevarom" BCH-om i izborom Vera kao bitkoinovog portparola od strane mreže.

Blockchain.info je kritikovan zbog implementacije BCH, a da još nije implementirao SegWit za svoje transakcije.

Pitanje je ponovo pokrenuto nakon najnovije najave, sa ulagačem sklonom riziku Alanom Silbertom i drugima koji otvoreno pitaju direktora Pitera Smita zbog čega se tehnologija još uvek nije pojavila u njihovim novčanicima.

 


 

Pripremio: Bojan Zečević