Blockshow Asia 2018, nazvan kao “najveći serijal blokčein događaja” od strane tehnoloških novina Venturebeat, započeo je u Singapuru u sredu, 28. novembra.

Blockshow Asia, koji pokreće Cointelegraph, po drugi put se vraća u Singapur gde okuplja preko 3000 blokčein entuzijasta iz više od 50 zemalja. Konferencija je zakazana za 28. i 29. novembar, dok će Asia Blockchain nedelja trajati do 1. Decembra. Blockshow okrugli sto i diskusije će se održati u kongresnom centru Marina Bay Sands u samom srcu poslovnog okruga u Singapuru.

Prvog dana govornici će razmotriti, između ostalog, i interakciju između blokčeina i veštačke inteligencije (AI), uticaj kineske kripto zabrane na azijsku kripto ekonomiju, stav milenijumske generacije o kriptovalutama, i blokčein tehnologija koja transformiše sektor video igara.

Drugog dana učesnici BlockShow-a će raspravljati o ulozi vlade u razvoju blokčeina, evoluciji kripto trgovine, razvoju DApps-a i korištenju blokčeina u velikim korporacijama.

Spisak govornika ove godine uključuje Tomas Li, suosnivač i upravljački partner u Fundstrat Global Advisors, Dr. Ben Goercel, glavni naučnik u Hanson Robotics i izvršni direktor SingularityNet-a, Stenli Jong, šef tehničkog odseka u IBM-u i još mnogo toga.

Nedavno pre početka konferencije, Blockshow tim je najavio takmičenje biznis ideja za startapove nazvan EXP20. Svaka firma koja učestvuje u takmičenju dobiće deset minuta da predstavi svoje preduzeće potencijalnim investitorima. Projekti koji se smatraju najuspešnijim će dobiti različite vrste podrške, kao što su finansiranje i promocija.

Cointelegraph je takođe razgovarao sa Tom Li-om, koji je i dalje optimističan o pravcu bitkoina (BTC) uprkos nedavnom padu cena u kripto tržištu. Uprkos trenutnoj situaciji, Li očekuje da će BTC biti “jedna od najprofitabilnijih kriptovaluta sledeće godine”

Cointelegraph tim, koji je trenutno u Singapuru gde pokriva ovaj događaj, održaće vas informisanim o glavnim temama Blockhow Asia 2018. Konferencija će biti puštena na youtube.

 

Pripremio: Marko Mihajlović