VeChain na BlokShow Aziji najavljuje da će u svoju platformu ugraditi blokčein tehnologiju kako bi zaštitili luksuzne proizvode za potrošače, trgovce i proizvođače.

Tržište luksuzne robe je preplavljeno falsifikatima, a sadašnje platforme koje prate proizvod od materijala, do proizvodnje, pa do tržišta su tako opuštene da se lažni proizvodi mogu ubaciti u bilo koju fazu. Ovaj problem pruža ogromne kompromise za proizvode koji su izuzetno vredni i zahtevaju visok nivo zadovoljstva za kupca.

Blokčein tehnologija obezbeđuje povezan sistem za praćenje proizvoda od početka do kraja, sa sigurnošću i transparentnošću. Implementacija blokčein tehnologije u lancu snabdevanja omogućava proizvođaču, distributeru ili prodavcu proizvoda da vidi i prati proizvod sa apsolutnom sigurnošću.

Pored toga, blokčein omogućava potpunu transparentnost, što znači da se problemi u procesu od proizvodnog nivoa do krajnjeg potrošača mogu lako odrediti. Problemi duž lanca snabdevanja sa transportom, skladištenjem ili transportom mogu se znati i adresirati efikasnije.

VeChain na BlockShow Azija

 

Sistem je dizajniran da koristi tehnologiju Internet of Things (IoT) kako bi kreirala privatne ključeve za svaki proizvod koji omogućava njihovo praćenje. Svim potrošačima je potreban pametni telefon koji proverava istoriju proizvoda koji kupuju.


 

Pripremio: Nenad Ćurčić