Blockstream je u saradnji sa švajcarskom kripto konsultantskom kućom pokrenula mrežu za poravnanja na bazi blokčeina, prema saopštenju za medije 17. decembra.

Inacta AG i Blockstream su nedavno potpisali Memorandum o razumijevanju (MoU) kako bi obezbedili integraciju usluge Liquid - sajdčein (sidechain) rešenja pokrenutog od strane Blockstream-a u oktobru. Liquid navodno kombinuje ključne karakteristike javnih i zatvorenih blokčein rešenja, omogućavajući emitovanje i prenos različitih kripto tokena.

Kao što je objavljeno na Inacta AG, kompanija će se fokusirati na "pomoć finansijskim institucijama da iskoriste prednosti Liquid blokčeina". Švajcarska firma će pružiti podršku klijentima koji planiraju emisiju sopstvene imovine preko Liquid-a.

Pored toga, Inacta je integrisala Liquid sa sopstvenom platformom, Tokengate, koja je inicijalno razvijena kako bi ICO projekti u Zugu bili kompatibilni i transparentni.

Ove nedelje, Blockstream je takođe objavio da je proširio svoje kripto satelitske usluge. Kompanija sada emituje BTC blokčein na svim kontinentima, s nedavno dodatim petim satelitom koji pokriva Azijsko-pacifički region.

Švajcarska dolina Zug, nazvana “kripto dolina” kao domaćin za više startap projekata u industriji, nedavno je rangirana kao najbrže rastuća tehnološka zajednica u Evropi.

 

Pripremila: Majda Petrović