Kompanija za razvoj blokčein softvera, BlockStream je objavila da njihov mobilni novčanik (Green wallet) sada podržava kompanijin sajdčein Liquid Network. Novost je objavljena u blogu 5. jula.   

Prema navodima iz objave, korisnici novčanika sada mogu da skladište, šalju i primaju “likvid bitkoin” (L-BTC) i emitovanu imovinu na Liquid sajdčeinu. Projekat Liquid Network (o kome se prvi put raspravljalo 2015. godine, a pokrenut je u oktobru 2018.) ima za cilj da omogući brže transakcije sa bitkoinom (BTC) između preduzeća i pojedinaca uz korišćenje njegovih karakteristika. Bitkoin transakcije na sajdčeinu, na kojem se kreće kao bitkoin likvid (L-BTC), navodno imaju veći anonimnost:

“L-BTC transakcije na Liquid-u koriste najnoviju tehnologiju “Confidential Transaction”, koja osigurava da su ključni detalji transakcija skriveni po pravilu. Treća strana koja proverava [...] moći će da vidi adrese sa kojih je transakcija poslata, ali ne i koliko je poslato, pa i šta je poslato.”

Na kraju, pored L-BTC, Liquid podržava i druge tokenizovane imovine kao što su stejblkoini i hartije od vrednosti. U objavi se takođe navodi da novčanik podržava i Android i iOS uređaje preko namenske prodavnice i obećava da će uskoro objaviti i verziju za desktop računare.

Kako je Cointelegraph objavio prošle nedelje, Blockstream je nedavno pokrenuo novi alat koji omogućava korisnicima da izvršavaju atomik svopove (atomic swaps) za svu imovinu koju podržava Liquid mreža.