Nedavne mere glasanja u nekoliko država učinile su marihuanu legalnom za različite načine korišćenja, uključujući i medicinsku. Međutim, države su stvorile složen sistem nadzora koji zahteva brojnu radnu snagu. Uvedimo blokčein tehnologiju.

CyberCar, kompanija za zaštitu automobila u Koloradu koja je bazirana na internetu stvari, koristi svoje znanje o blokčein tehnologiji za rad kako bi pomogla u praćenju industrije medicinske marihuane pružajući rešenja za praćenje i održavanje standarda u sistemima isporuke.

Kompanija se udružila sa WebJoint-om - kompanija koja je osmišljena kako bi pomogla kompanijama koje se bave marihuanom da prate verifikaciju pacijenata i kontrolišu onlajn trgovinu i prodajna mesta.

Sa CyberCar-ovim blokčein sistemom nadgledanja, WebJoint će sada moći da ponudi kompletno automatsko praćenje vozila za isporuku i vozača. Direktor Kris Delolio je dodao:

"Izveštaj o usklađivanju je oduvek bio najveća prepreka industrije kanabisa, a zahvaljujući CyberCar-u je ugrađen u naše rešenje i možemo potpuno automatizovati sve zahteve opštinskih i državnih izveštavanja".

Bitkoin

Kao što smo nedavno izvestili, američko multidisciplinarno udruženje za psihodelične studije je počelo da prihvata donacije u Bitkoinima, što je dalo dodatni podsticaj za korišćenje kriptovaluta u industriji marihuane.

Kako kompanije sve više uviđaju prednost blokčeina, rešenje unutar različitih industrija obećava nastavak razvoja tehnologije.