Decentralizovani muzički servis Voise.it je izbacio biranje radio stanica dok njihov ICO ulazi u svoj 11. dan.

Voise, jedan od brojnih blokčein projekata koji tragaju za upotrebom blokčeina u svrhu revolucije deljenja muzičkog sadržaja i autorskih prava, nazvao je svoj novi proizvod Radio DAO.

VOISE cilja da podrži nezavisne umetnike i muzičare pomagajući im da unovče njihove sadržaje bez umešanosti treće strane (posrednika) ili izdavačke kuće. Prateća saopštenja koja su objavljenja u četvrtak dodajući da će umetnici na platformi dobiti 100 posto prihoda.

Od svog ICO-a koji je počeo šestog maja, investitori su izbacili takozvane Voisium tokene koji vrede oko 150.000 dolara, po podacima od srede.

92 miliona tokena su na prodaju, ali čak i sa omugućena 15 procenata bonusa je izdato 71.500. Ukupna ponuda je 100 miliona, od kojih je 8 miliona rezervisano za programere i oglašivače.

Voise se pridružuje sve zauzetijem tržišnom sektoru, sa Blokčein tehnologijom longd eyed kao ključnoj komponenti da bi umetnicima dali više kontrole nad distribucijom i prihodima od sadražaja koji kreiraju objave na mreži.

Među novajlijama je Token.FM. koji je takođe predviđen u maju, ovaj projekat je razvio Adam B. Levin iz “Hajde da Pricamo o Bitkoinu”!

“Na kraju, sve to se dešava zahvaljujući moći blokčein tehnologije, koju sa oduševljenjem stavljamo izvan koncepcije i koja se konkretno odnosi na ‘direct-to-fan music’ prodaje po prvi put,” Levin je komentarisao prošlog meseca.