Uprkos negativnim vestima o kriptovalutama, ove nedelje se nastavlja predstavljanje novih i inovativnih upotreba blokčein tehnologije. Nedavni zahtev za patentiranje od strane kompanije Xerox ukazuje na želju da se kreira tajmstemp (digitalni zapis o vremenu nastupanja određenog događaja) protokol baziran na blokčeinu za podatke poput kopija ili slika. Tajmstemp bi bio neopoziv, što znači da bi onda podaci mogli biti prihvaćeni na sudu kao dokaz.

Aplikacija sadrži detaljnu analizu kako Proof-of-Existence funkcionalno može da stvori odgovarajući lanac za vremensko određivanje svake linije podatka. U vezi aplikacije se navodi:

“Proof-of-Existence je konkretan primer proof of existence servisa. U ovom primeru, PoE servis se može razumeti kao skup rudarskih nodova koji dodaju blokove na bitkoinov blokčein. Bilo koji servis koji koristi bilo koji blokčein može da koristi proof of existence servis.”

Xerox je već podnosio zahteve za patentiranje proizvoda baziranih na blokčeinu i tu prati druge velike kompanije koje se bave blokčein tehnologijom. Bank of America je nedavno podnela zahtev za patentiranje devet jedinstvenih proizvoda baziranih na blokčein tehnologiji koja se odnose na metodologiju plaćanja. Ukupno je do sada podnela zahtev za 30 patenata.