Izgeda da je blokčein sveobuhvatno rešenje za tehnološke probleme ovih dana. Sa novim aplikacijama koje se pojavljuju na svim mogućim mestima, ne bi trebalo da iznenađuju nedavni izveštaji koji ukazuju na mogućnost bezbednijih i jeftinijih lekova.

Bezbedniji lekovi

Kod lekova je teško utvrditi poreklo, a često se i lanci snabdevanja izmešaju, što olakšava posao falsifikovanja. Ovaj problem dovodi do ogromnih količina nebezbednih lekova koji dolaze na tržište bez odgovarajućeg nivoa transparentnosti i usklađenosti sa državnim zakonima.

“Projekti se trude da pruže inovativna rešenja.  BlockRx predstavlja seriju inicijativa koje je pokrenula blokčein kompanija iSolve LLC i ima za cilj da obezbedi okvir za usklađivanje lanaca snabdevanja nakon što zakoni i propisi stupe na snagu širom sveta.”

Lanci snabdevanja

Blokčein tehnologija se uspešno koristi na tržištu lanaca snabdevanja. Budući da blokčein tehnologija obezbeđuje nepromenljivu i transparentnu vezu između svake faze proizvodnog procesa, on pruža sistem koji je jednostavan za reviziju.

Jednostavna revizija i jasne kontrole nad sistemom znače daleko manje troškova u zaštiti potrošača. To dovodi do snižavanja cena za potrošača i povećava poverenje u pogledu porekla i kvaliteta proizvoda.