Bloomberg Terminal, plaćeni servis za praćenje finansijskih podataka, će izlistati indeks kriptovaluta berze kriptovaluta Huobi, prenosi Cointelegraph 21. juna.

Bloomberg Terminal će navesti cene za devet parova kriptovaluta, denominovanih u teteru (USDT), uključujući bitkoin (BTC), lajtkoin (LTC), bitkoin keš (BCH), itirijum klasik (ETC), ripl (XRP), deš (DASH), EOS, i zkeš (ZEC).

Huobi index 10, dizajniran od strane Huobi Grupe, izračunava se pomoću klasifikacije aktive i  prosečne metode praćenja performansi top 10 digitalnih imovina kojima se trguje na berzi.

U saopštenju se navodi da je dodavanje indeks kriptovaluta na Blumbergovom terminala je znak uvođenja kriptovaluta u glavne tokove finansijskog tržišta. Cheng Huikin, pomoćnik izvršnog direktora Huobi grupe, izjavio je u saopštenju za medije da "indeks odražava ukupni trend tržišta, indeks investicija mogu diversifikovati investicione rizike i oni su zreli i racionalni investicioni metodi.

Huobi je trenutno treća po veličini berza po dnevnom obimu trgovanja na CoinMarketCap-u, sa 517 miliona dolara, u poslednjih 24h.

Blumberg je sarađivao sa bankom koja se bavi trgovinom kriptovaluta, Galaxy Digital Management Majka Novograca, kako bi objavili Bloomberg Galaxy Cripto Index (BGCI), koji prati top 10 valuta sa "najvećeg i najlikvidnijegi dela tržišta kriptovaluta".

Početkom juna, Huobi je najavio kreiranje platforme za trgovanje kriptovalutama u SAD preko novoosnovane kompanije iz San Franciska, HBUS-a. Ranije ovog meseca, berza je takođe izvestila o lansiranju vlastitog javnog blokčeina, projekat Huobi Chain Project (HCP), koji će biti finansiran iz razvojnog fonda sa 100 miliona dolara.


 

Pripremio: Nikola Mosurović