Volstrit je glavni uzrok rasta cene bitkoina ovog meseca, prema navodima Blumberga. Goldman Saks i dalje favorizuje zlato u odnosu na kriptovalute.

Edvard Robinson, analitičar Blumberg televizije, je izjavio da je sve više bankarskih klijenata zainteresovano za kriptovalute nakon što su videli grafikon koji pokazuje rast bitkoina u 2017. godini:

“Mislim da je Volstrit odgovoran za rast cene jer nakon svake objave da će Volstrit razmotriti bitkoin kao novu vrstu sredstva (imovine) cena skoči.”

 

 

Rasprava o tome da li je bitkoin atraktivniji od plemenitih metala je preokupirala jednu od najvažnijih investicionih bananka na svetu - Goldman Saks.

Nakon što je izvršni direktor Goldman Saksa predložio otvoreni pristup prema kriptovalutama ranije ovog meseca, analitičari su istakli da su tradicionalna sredstva i dalje “važna uprkos njihovom nedostatku prinosa”.

“Nisu ni nesrećan slučaj ni istorijska relikvija”, dodali su Džefri Kjuri i Majkl Hajnds.

Postoje i druge teorije u vezi ovolikog rasta cene u oktobru. Očekuje se da će predstojeća dva hard-forka, Bitcoin Gold i SegWit2x, uticati na nestabilnost cene na sličan način na koji se to desilo u julu sa Bitcoin Cash hard-forkom.

Bez obzira na to, analitičari su optimistični pošto je uticaj Kine nestao. Predviđaju rast cene do 6.000 dolara do kraja godine i značajan kratkoročni skok cene na početku sledeće godine.