Blokčein veb pretraživač Brave je predstavio kripto novčanik za Itirijum tokene koji je trenutno u fazi izrade.

Nekompatibilan za Brave nagradama

Iz Brave-a su diskutovali o svom dosadašnjem radu u postu objavljenom 27. avgusta na blogu. Prema navodima iz posta, novčanik u pretraživaču podržava ERC-20 Basic Attention Token (BAT), zajedno sa drugim tokenima i kolekcionarskim proizvodima koji se zasnivaju na Itirijumu, kao i iter (ETH). Uz to, novčanik podržava interakciju sa decentralizovanim aplikacijama (DApp), što Brave pretraživač čini Web3 pretraživačem.

Međutim, novčanik ne može da komunicira sa nagradama Brave Rewards. To znači da korisnici ne mogu da prenesu bilo koji BAT između Brave Rewards-a i novčanika Crypto Wallet (naziv još nije predstavljen). Korisnici su trenuno odgovorni za upravljanje ključevima, a Brave preporučuje da se korisnici “pridržavaju malih količina i redovno prave sigurnosne kopije” ako žele da isprobaju probnu verziju Crypto Wallet-a”.

Buduća kompatibilnost sa Brave Rewards 

Prema najavi, Brave planira da doda mogućnost za transfer između Brave Rewards-a i Crypto Wallet novčanika. Kompanija namerava da doda podršku za Uphold u svoj novčanik, koji će omogućiti korisnicima da prenesu kripto imovinu između Uphold, Brave Rewards i Crypto Wallet korisničkih naloga.

Štaviše, Brave planira da na kraju direktno integriše Crypto Wallet i Brave Rewards, umesto da se oslanja na Uphold-ov kastodi novčanik za upravljanje privatnim ključevima. Prema najavi, ovo će biti jedan od najvećih projekata koje će kompanija završiti tokom razvoja Crypto Wallet-a.

Nedavni događaji

Baš juče, Brave je na Tviteru objavio da je dodao Wikipedia-u na svoju listu verifikovanih izdavača. Nešto pre toga - 21. avgusta - Brave je objavio da je sada moguće donirati BAT na Reddit-u i Vimeo-u. Brave je dodao podršku za donacije u BAT-u na Tviteru početkom avgusta.