Internet pretraživač baziran na blokčeinu, Brave, je nastavio sa širenjem svoje opcije kripto donacije integrišući je u Reddit i Vimeo.

Reddit i Vimeo prate Twitter

Najvljena na Twitter-u 21. avgusta, nova verzija Brave pretraživača omogućava korisnicima da daju donaciju na video platformi bez oglasa Vimeo i sajtu sa društvenim novostima Reddit, koristeći Basic Attention Token (BAT) -  token Brave mreže.

BAT tipping option on Reddit

Opcija BAT donacija na Reddit-u. Izvor: Twitter

BAT je skočio za oko 4,6% u poslednjih 7 dana i trgovao se na nivou od 0,192 dolara, prema podacima sa Coin360.

Dodatna funkcionalnost na Reddit-u i Vimeo-u se pojavljuje nekoliko nedelja nakon što je prvi put predstavljena na društvenoj mreži Twitter, a pre toga uspešno prošla test tokom probnog perioda na pretraživaču Brave Nightly.

Prethodni napori na Reddit-u i Vimeo-u

Inicijativa Brave-a da uvede opcije donacija na Reddit-u i Vimeo-u nije prvi pokušaj da se korisnicima platforme omogući da daju napojnicu za određeni sadržaj. Vimeo je 2012. godine predstavio svoju funkciju Tip Jar, omogućavajući kreatorima sadržaja da dobiju donacije od 1 do 500 dolara putem kreditne kartice ili PayPal-a. Međutim, servis je ugašen u julu 2015. godine., jer se Vimeo fokusirao na drugi alat za unovčavanje sadržaja pod nazivom Vimeo on Demand.

U 2013. godini Reddit je pokrenuo opciju donacija u bitkoinu putem bitcointip bota. Usluga je ukinuta pre nego što je druga opcija bitkoin donacija pod nazivom Changetip započela sa radom 2014. Međutim, Changetip je takođe ugašen 2017. godine nakon što je zabeležio 100.000 prijava i preko 350.000 donacija.