Vodeća brazilska robna kuća Via Varejo je sklopila partnerstvo sa servisom za plaćanje kriptovalutama Airfox, prema saopštenju za medije objavljenom 12. septembra.

Via Varejo, koja poseduje lanac robnih kuća Casa Bahia, je integrisala Airfox-ovu digitalnu bankarsku platformu na svojoj platformi za plaćanje, kao i na 1.000 oflajn prodavnica.

Kao što piše u saopštenju za medije, kupci će moći da kupuju stvari u Casa Bahia tako što će direktno plaćati preko Airfox-a ili će moći da koriste male pozajmice koje će im dati robna kuća. Kupci takođe mogu da koriste aplikaciju i za lične finansije, kao što su deponovanje i podizanje novca, u robnim kućama.

Airfox je finansijski servis pokrenut u februaru 2018. koji nudi plaćanje u običnom novcu kao i blokčein plaćanja pomoću svog AirToken (AIR) koina, koji je ERC-20 token.

U saopštenju je naznačeno da ova saradnja doprinosi masovnom usvajanju blokčein plaćanja, kao i da dozvoljava Airfox-u da “proširi svoj mobilni digitalni novčanik pomoću Via Varejo-ve nacionalne baze potrošača i da poboljša usvajanje ove vrste plaćanja.”

Via Varejo je jedna od najvećih prodavnica elektronike i kućnih aparata u Brazilu koja pokriva 60 miliona kupaca u Brazilu pomoću svojih brendova Casas Bahia i Pontofrio. Kompanija poseduje preko 900 prodavnica u 350 brazilskih gradova i navodno ima oko milion dostava tokom meseca.

Prema skorašnjem saopštenju za medije, Via Varejo je imao oko 6,3 milijardi dolara prometa u 2017.

Prošle nedelje, američki prodavac luksuznih automobila Post Oak Motor Cars je postao prvi prestavnik Rolls-Royce-a, Bentlija i Bugatija u zemlji koji prihvata bitkoin (BTC) i bitkoin keš (BCH) kao sredstvo plaćanja.

 

Pripremio: Stevan Kostić