Popularna menjačnica kriptovaluta - Binance objavila je 9. fubruara na svom sajtu da je kompletirala nadogradnju svog sistema nakon tehničkih poteškoća koji su rezultovali značajnim odlaganjima.

Post kompanije potvrđuje da će se sve funkcionalnosti vratiti u normalu u 10:00h 9. februara, a Binance će ponuditi dvonedeljni popust od 70% na naknade koja se plaćaju prilikom trgovanja kao znak "zahvalnosti za veliku podršku tokom procesa nadogradnje".

Binance je postigao internacionalnu slavu za kratko vreme svog postojanja (6 meseci) na kripto tržištu.

Ove nedelje, direktor Čangpeng Žao je predstavljen kao jedan od "najbogatijih ljudi" u kripto sektoru u prvom unikatnom Forbsovom izdanju liste takvog tipa. On se pojavljivao u mejnstrim medijima kao ekspert, koji je čak javno kritikovao Vorena Bafeta.

Od januara 2018 godine, Binance je najveća trgovinska platforma na svetu. Cointelegraph izveštava da je broj korisnika uvećan, tako što se po 240.000 novih korisnika prijavljivalo na platformi u jednom satu i iz tog razloga su morale uslediti restrikcije na priliv novih korisnika.

Bez obzira na kompleksnu proceduru korišćenu u cilju nadogradnje, Žao uverava korisnike putem socijalnih medija da njihovi podaci nisu kompromitovani ili bili izloženi riziku ni u jednom trenutku.

"Bio je DDoS napad na naš cloud provajder, rešeno je, ali i dalje se suočavamo sa efetkima tog napada", dodao je Žao u daljem obraćanju putem tvitera.

Menjačnica je uspela da odbaci optužbe da je hakovana i da su tehnički problemi ti koji su izazvali probleme.

 

Pripremio: Bojan Zečević