Bitcoin Core inženjer Btc Drak je kritički odgovorio na pokušaje implementacije SegWit2x u Core-ov repositorijum (skladište podataka).

Btc Drak, koji je takođe i tvorac Viacoin-a, je u subotu nazvao predlog za unapređenje bitkoina (BIP) za SegWit2x potpuno groznim.

“Potpuno sam užasnut tehničkim, etičkim delom kao i procesom usvajanja”, naveo je na početku.

Rok za implementaciju SegWit2x je 1. avgust, uprkos teškoj borbi oko konsenzusa. Luke-jr, kolega Btc Draka, je bio posebno kritičan prema planu, navodeći da ne može “ni da zamisli da se složi sa predlogom za hard-fork”.

Btc Drak je u svom opovrgavanju promena naveo nedostatak vremena za usvajanje BIP-a.

I nastavlja:

“Za sve navode o tome koliko su važne ‘alternativne implementacije’, kako će ova žurba promovisati ekosistem u kojem ima više predlagača? Podsticanje brze nadogradnje, podstičemo centralizaciju ekosistema.”

Predlog za skaliranje Berija Silberta je imao široku podršku poslovnih subjekata od samog početka (predlog se pojavio u maju), ali se sada optužuje da je podržan korporativnim novcem.

Btc Drak je zaključio:

“Ne mogu da podržim ovaj predlog u sadašnjem obliku i vremenskom okviru, niti podržavam prisilu koja se koristi iza zatvorenih vrata kako bi se dobila veća podrška (što uključuje pritisak investitora na kompanije da će biti postavljene na crne liste, odnosno da će im biti ukinuto finansiranje).”