Problematična menjačnica kriptovaluta BTC-e je navela da je zastoj u njihovom radu bio zbog “agenata FBI-a koji ulaze u njihov centar za prenos podataka”.

U jednom postu na BitcoinTalk-u na ruskom jeziku u ponedeljak, BTC-e, koja nije radila nedelju dana, objavila je da se šest dana bori da dobije odgovore od svojih hosting provajdera.

U saopštenju se navodi da Aleksandar Vinik, ruski državljanin uhapšen u Grčkoj prošle nedelje zbog optužbi za pranje novca, nikad nije bio zadužen za tu uslugu.

“Buduća ažuriranja će uključivati informacije o tome koje opcije imamo kako bi obnovili usluge i povratili kontrolu nad našim rezervama”, nastalja se u saopštenju i dodaje da je FBI 25. jula preuzeo kontrolu nad domenima na kojima su se nalazili njihovi novčanici.

“Ako ne možemo da pokrenemo našu uslugu do kraja avgusta, počećemo da vraćamo sredstva od 1. septembra.”

Komisja za hartije od vrednosti je objavila prošle nedelje da je tražila 110 miliona dolara od BTC-e-a zbog ne sprovođenja pravila o sprečavanju pranja novca.

Prethodne ispravke na Tviteru su sugerisale da će normalizovati rad do 6. avgusta, ali izgleda da je to malo verovatno.

U narednih nedelju-dve mi ćemo proceniti i objaviti informacije o količini sredstava koja su sada u rukama FBI-ja i iznosa koji će biti na raspolaganju za povratak korisnicima”, potvrđuje se u izveštaju.