Ruska menjačnica kriptovaluta BTC-e, koju je nedavno zatvorio FBI, zvanično je ponovo otvorena za korisnike na novom domenu WEX.nz, navode sa zvaničnog naloga na tviteru.

 

Izjava zahvalnosti

Kompanija je objavila i zvanično saopštenje na svojoj veb stranici u kojoj se zahvaljuje korisnicima na strpljenju i ukazujući na to da je pokrenuta nova lokacija na kojoj su preneta sva salda. Sajt funkcioniše, ali veliki broj komentara na tviteru ukazuje na to da ima poteškoća tokom prijavljivanja na sajtu.

Međutim, WAX je u svom saopštenju naznačio da je lokacija radila na test verziji kako bi potvrdila da se transakcije pravilno registruju. U saopštenju se navodi:

“Naša platforma će raditi u režimu testiranja iz opštih bezbednosnih razloga, kako bi testirali kako svi blokovi rade. Biće određene dnevne granice za isplate (možete pronaći informacije o tome na vašem računu), koje će biti ukinute u budućnosti. Test režim će biti u funkciji 3-7 radnih dana. Nakon završetka ovog perioda platforma će raditi bez ograničenja, hvala na razumevanju.”

VIP platforma

U saopštenju se navodi da je sajt otvorio poseban VIP deo koji će služiti onima koji deponuju više od 100.000 dolara. Ovoj mogućnosti se može pristupiti isključivo direktnim slanjem poruke upravi.

BTC-e je ušla u nekoliko pravnih sporova nakon što je FBI zatvorio lokaciju, uključujući optužbe da je ta lokacija odgovorna za pranje bitkoina od zloglasnog MtGox haka.