Kontraverzna ruska menjačnica kriptovaluta BTC-e je održala obećanje da će obnoviti rad. Domen http://btc-e.nz je bio aktivan danas, mada nije dostupan korisnicima u nekim delovima sveta, posebno u SAD-u zbog propisa.

Menjačnica je obećala da će nadoknaditi sva potraživanja klijentima putem BTCT tokena za svaki gubitak koji je nastao zbog oduzimanja domena od strane FBI-a. Domen je zaplenjen nakon hapšenja Aleksandra Vinika u Grčkoj u julu po optužnici za pranje novca (konkretno za pranje ukradenih Mt.Gox bitkoina).

Ponovno pokretanje sajta nam ne pruža sve funkcije na koje su korisnici navikli. Korisnici su u mogućnosti da provere i pošalju poruke i mogu da provere stanje na računu. Funkcije i usluge će se postepeno vraćati po unapred predstavljenom planu sa kojim možete da se upoznate na bitcointalk.org. Prema navodima sa sajta:

“Paralelno sa pravnim pitanjima u vezi restrukturiranja, korisnicima će biti data mogućnost da provere stanje na svom računu u celosti i moćiće da promene lozinku na svojim računima. Što se tiče četa i korisničke podrške, čet je omogućen. Za ovu svrhu, usluga će se pokrenuti na starom domenu (btc-e.nz). Možete se prijaviti i proveriti vaše stanje pre nego što se izvrši revizija.”

Administratori sajta tvrde da će se prenos podataka korisnika na još neimenovani poslovni domen izvršiti oko 15. septembra. Novi entitet treba da bude u potpunosti usklađen sa postojećim evropskim propisima za investicione firme.

Da li će menjačnica biti ponovo u funkciji i da li će korisnici imati dodatni pristup fondovima ostaje da se vidi. Predstavnici sajta uveravaju klijente da će lokacija na kraju biti funkcionalna i da će se gubici nadoknaditi.