Menjačnica kriptovaluta BTC-e razmatra izdavanje tokena putem ICO-a kako bi pokrili gubitke korisnika, slično Bitfinex-u.

Menjačnica je navela, na Bitcointalk-u, da trenutno kontroliše 55% svojih rezervi, dok je 45% pod kontrolom FBI-a.

“Tokom proteklih 14 dana smo se borili za vaša sredstva i uspeli da dobijemo kontrolu nad 55% (u zavisnosti od kursa). Preostalih 45% je konfiskovano i u najvećoj meri ga čine fiat valute.”

BTC-e se suočava sa rastućim pritiskom agencija za sprovođenje zakona i korisnika koji ne mogu da pristupe svojim računima već mesec dana.

FBI je preuzeo baze podataka i novčanike sa menjačnice, dok je Komisija za hartije od vrednosti navela da joj je cilj da kazni menjačnicu sa 110 miliona dolara zbog nepoštovanja AML protokola koji su primenljivi za korisnike koji su američki državljani.

Poslednja vest glasi da je menjačnica u “pregovorima sa grupom investitora” zbog potencijalnog preuzimanja i naknadnih isplata korisnicima. Neće biti moguć rad menjačnice pod istim imenom.

Što se tiče 45% sredstava koji nisu na raspolaganju, njih će pretvoriti u nove BTC tokene.

“Da bi se postiglo brže rešavanje dužničkih obaveza, BTE tokeni bi mogli da budu distribuirani uz pomoć ICO-a”, navodi se u saopštenju.

Misteriozni investitori će raditi u potpunoj saglasnosti sa relevantnim KYC i AML standardima.

Kompletno saopštenje prevedeno na engleski jezik možete pročitati ovde.